O le sini autu o le gaosiga o le paʻu

"Zero otaota" o le sini autu o le gaosiga o le paʻu, lea e atagia i vaega e fitu o le PICQMDS.O sini ua faamatalaina e faapea:
(1) Fa'amauma'uma taimi fa'aliliu “Sero” (Oloa• gaosiga fefiloi fefiloi eseese)
O suiga eseese o faiga faʻagasologa ma le faʻaumatia taimi o le faʻaliliuina o laina faʻapotopotoga e faʻaititia i le "zero" pe latalata ile "zero".(2) “Zero” Inventory (fa'aitiitiga fa'amaumauga)
Fa'agasologa ma le fa'apotopotoga e feso'ota'i e fa'afaigofie, fa'ate'aina su'esu'ega va'ava'ai, suia le gaosiga o fa'atauga maketi e fa'atonu le gaosiga fa'atasi, ma fa'aitiitia le fa'amaumauga o oloa i le zero.
(3) “Sero” otaota (Tau• Pulea le tau atoa)
Ave'ese le otaota o le tele o gaosiga, taulimaina ma le fa'atali e ausia le leai o otaota.
(4) “Sero” leaga (Uiga• maualuga)
Leaga e le iloa i le siaki nofoaga, ae tatau ona aveesea i le puna o le gaosiga, o le tulituliloaina o zero leaga.
(5) “Sero” faaletonu (Tauleleia• fa'aleleia le fua faatatau)
Ave'esea le fa'aletonu ole taimi ole masini fa'ainisinia ma ausia le leai o se faaletonu.
(6) “Zero” fa'aletonu (Tiliva • Tali vave, pu'upu'u le taimi e tu'u ai)
Fa'aiti'i le Taimi Ta'ita'i.I lenei tulaga, e tatau ona tatou faʻaumatia le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma ausia le "zero" stagnation.
(7) “Zero” mala (Saogalemu• Saogalemu muamua)
I le avea ai o se meafaigaluega autu o le pulega o le gaosiga o le paʻu, e mafai e Kanban ona vaʻaia le vaʻaia o le nofoaga o gaosiga.I le tulaga o se faaletonu, e mafai ona logoina le aufaigaluega talafeagai i le taimi muamua ma e mafai ona faia ni faiga e aveese ai le faafitauli.
1) Fuafuaga o le gaosiga o le matai: O le pulega o le Kanban e le aofia ai le auala e saunia ai ma tausia le fuafuaga o le gaosiga o matai, o se fuafuaga faʻatulagaina matai saunia e avea o se amataga.O le mea lea, o atinaʻe e faʻaaogaina auala faʻapitoa-i-taimi e manaʻomia ona faʻalagolago i isi faiga e fai ai fuafuaga faʻapitoa.
2) Mea e manaʻomia Fuafuaga: E ui lava o kamupani Kanban e masani ona faʻatau atu le faleteuoloa i tagata faʻatau oloa, latou te manaʻomia lava le tuʻuina atu i le au faʻatau oloa se fuafuaga mo se taimi umi, faigata.O le masani masani o le mauaina lea o le aofaʻi fuafuaina o mea mataʻutia e tusa ai ma le fuafuaga faʻatau o oloa maeʻa mo le tausaga e tasi, sainia se faʻatonuga faʻapipiʻi ma le faʻatau, ma o le aso manaʻoga ma le aofaʻi o loʻo faʻaalia atoatoa e le Kanban.
3) Fuafuaga manaʻomia gafatia: E le auai le pulega o Kanban i le faʻatulagaina o le fuafuaga o le gaosiga autu, ma e masani lava e le auai i le gaosiga o manaʻoga manaʻomia fuafuaga.O pisinisi e ausia le pulega a Kanban e ausia le paleni o le gaosiga o le gaosiga e ala i le faʻatulagaina o le mamanu, faʻatulagaina o meafaigaluega, aʻoaʻoga a le aufaigaluega, ma isi, ma faʻaitiitia ai le le paleni o manaʻoga gafatia i le gaosiga o gaosiga.E mafai e le pulega o Kanban ona vave faʻaalia faiga poʻo meafaigaluega e sili atu pe le lava le gafatia, ona faʻaumatia ai lea o le faʻafitauli e ala i le faʻaleleia atili.
4) Pulea faleteuoloa: Ina ia mafai ona foia le faafitauli o le pulega o faleteuoloa, o le auala e tuʻuina atu ai le faleteuoloa i le faʻatau oloa e masani ona faʻaaogaina, e manaʻomia ai le tuʻuina atu o mea e manaʻomia i soʻo se taimi, ma o le fesiitaiga o mea totino e tupu. pe a maua mea i luga ole laina gaosiga.O le mea moni, o le tu'uina atu lea o le avega o le fa'atonuga o fa'amaumauga i le fa'atau oloa, ma o le fa'atau oloa e tauaveina le tulaga lamatia o le fa'afaigaluegaina o tupe faavae.O le mea e manaʻomia muamua mo lenei mea o le sainia lea o se oka umi umi ma le faʻatau, ma faʻaitiitia e le faʻatau oloa le lamatiaga ma le tau o le faʻatau atu, ma e naunau e faʻatau le lamatiaga o le soona faʻatau.
5) Laina gaosiga o galuega-i-fa'agaioiga pulega: Ole numera o galuega-i-fa'agaioiga oloa i atina'e e ausia na'o le taimi o le gaosiga o lo'o pulea i totonu o le Kanban numera, ma o le ki o le fuafuaina lea o se numera Kanban talafeagai ma aoga.
O loʻo i luga o se folasaga i le auala o le gaosiga o le paʻu, o le gaosiga o le paʻu ua naʻo se auala gaosiga, pe a manaʻomia le ausia moni o lana sini autu (le 7 "zeros" o loʻo taʻua i luga).E manaʻomia le faʻaogaina o nisi meafaigaluega faʻatautaia i luga ole laiga, e pei o Kanban, Andon system, ma isi mea, o le faʻaogaina o nei meafaigaluega e mafai ona faia ai le pulega vaaia, e mafai ona faia ni faiga e aveese ai le aʻafiaga o le faʻafitauli i le taimi muamua, ina ia mafai ai. faʻamautinoa o loʻo i ai le gaosiga atoa i se tulaga masani o le gaosiga.
Filifilia o le WJ-LEAN e mafai ona fesoasoani ia te oe e foia lelei faafitauli o le gaosiga o le pa'u.

配图(1)


Taimi meli: Feb-23-2024